Geannuleerd

PROGRAMMA

dag 1:

Vertrek om 6.00 uur vanaf restaurant/hotel Het Roode Hert in Dalfsen.

Na een aantal stops onderweg en met een zeer goed verzorgde catering in de bus, zullen we in de loop van de avond arriveren in Tirol. 

Daar zullen we hartelijk worden ontvangen in het hotel met een welkomstdrankje en een heerlijk diner. 

dag 2:

Na een heerlijk en uitgebreid ontbijtbuffet is de ochtend vrij te besteden. 

In de middag gaan we met de gondel naar boven. 

dag 3:

In de ochtend nemen we een kijkje bij een typisch Oostenrijks melkveebedrijf in Hopfgarten. Boerderij Wiflberg bestaat uit zo'n 60 melkkoeien (Fleckvieh) en een eigen kaasmakerij.

Na de lunch gaan we met de gondel in Westendorf naar boven waar we de mogelijkheid hebben een kijkje te nemen bij een typische bergboerderij. Deze stal bevindt zich op 1800m waar in de zomermaanden de koeien worden gemolken en op de almen weiden. Boer Hans vertelt met veel passie over het boerenleven op de berg en leidt ons graag rond. 

dag 4:

Na het ontbijt brengt de bus ons naar Mühltal. Daar stappen we op een boemeltrein, die naar de ingang van de kloof de Kundler Klamm rijdt. Deze goed begaanbare 3 km lange wandelroute loopt langs de rivier de Wildschönauer Ache en langs bizarre en imposante rotsen. In het plaatsje Kundl lopen we de kloof weer uit, waar de bus ons opwacht voor een heerlijke lunch. 

's Middags is er de mogelijkheid een bezoek te brengen aan de tractorfabriek Lindner of om het vestingstadje Kufstein te bezichtigen. 

dag 5:

Dagtrip naar Salzburg.

In Salzburg wordt het stadsbeeld bepaald door kerken, burchten, kastelen en paleizen. Geen wonder dat de schilderachtige oude binnenstad tot werelderfgoed werd benoemd. Tevens is het de geboortestad van Mozart. 

dag 6:

De almabtrieb van Reith im Alpbachtal. 

Geloei in de verte, rinkelende koebellen en versierde hoofdtooien. Prachtig uitgedost met linten en bloemen wordt het vee in de herfst terug naar de stal gebracht. Met de almabtrieb wordt het einde van het weideseizoen op de almen gevierd. Een echt volksfeest met veel livemuziek en gezellige marktkraampjes. 

dag 7:

Vroeg in de ochtend vertrekt de bus weer richting Nederland. Na een aantal stops onderweg en ook nu weer met een goed verzorgde catering in de bus, zullen we in de loop van de avond aankomen bij restaurant/hotel Het Roode Hert in Dalfsen waar we de reis met een heerlijk diner afsluiten.