Home » Busreis Mayrhofen » programma

PROGRAMMA

maandag 16-9:

Vertrek om 6.00 uur vanaf restaurant/hotel Het Roode Hert in Dalfsen.

Na een aantal stops onderweg en met een zeer goed verzorgde catering in de bus, zullen we in de loop van de avond arriveren in Mayrhofen. 

Reini en Natalie van hotel Ferienhof zullen ons opwachten met een welkomstdrankje en een heerlijk diner. 

 

dinsdag 17-9:

Na een heerlijk en uitgebreid ontbijtbuffet is de ochtend vrij te besteden. Vanuit het hotel wandel je zo het prachtige dorp Mayrhofen in. 

In de middag gaan we met de gondel naar boven. De Ahornbahn brengt ons naar het bergstation op net geen 2000m hoogte. Van daaruit heb je een prachtig uitzicht op het Zillertal. Er zijn daar verscheidene restaurants en tal van wandelroutes.  

woensdag 18-9:

Vandaag gaan we naar de Achensee. Het is het grootste meer in Tirol. Op het diepste punt is het meer 133 meter diep. Met zijn prachtige groenblauwe kleur water en de omliggende bergen wordt het ook wel de Tiroolse fjord genoemd. 

Langs het meer zijn er tal van opstapplaatsen waar men met een rondvaartboot over het meer kan varen.

donderdag 19-9:

Niet met onze eigen bus, maar met een speciale pendelbus gaan we vandaag een bezoek brengen aan de Schlegeis stuwdam. De rit er naar toe is prachtig; door natuurstenen tunnels en langs talloze uitkijkpunten leidt de Alpenstraße ons naar de Schlegeis Stausee op 1.800 meter. Met een begeleide rondleiding is het mogelijk om de stuwdam van binnen te bezoeken.

's Avonds gaan we in Mayrhofen naar de bar Brück'n Stadl voor een gezellige Tiroler avond met live muziek.

vrijdag 20-9:

Na het ontbijt brengt de bus ons naar Mühltal. Daar stappen we op een boemeltrein, die naar de ingang van de kloof de Kundler Klamm rijdt. Deze goed begaanbare 3 km lange wandelroute loopt langs de rivier de Wildschönauer Ache en langs bizarre en imposante rotsen. In het plaatsje Kundl lopen we de kloof weer uit, waar de bus ons opwacht en na een heerlijke lunch richting Rattenberg vertrekt. Dit is de kleinste stad van Oostenrijk met een prachtig middeleeuws centrum. Rattenberg is door de vele glasbedrijven ook wel bekend als glasstad. 

zaterdag 21-9:

De almabtrieb van Reith im Alpbachtal staat voor vandaag op het programma. Met de almabtrieb wordt het einde van het weideseizoen op de almen gevierd. Een echt volksfeest; met een boeren- en ambachtsmarkt. Hier tonen houtsnijders, mandenvlechters en glasblazers hun vaardigheden en natuurlijk mag de zelfgedistilleerde schnaps niet ontbreken. De prachtig versierde koeien lopen door het dorp naar de stallen terwijl verschillende muziekgroepen de bezoekers vermaken. 

zondag 22-9:

Vroeg in de ochtend vertrekt de bus weer richting Nederland. Na een aantal stops onderweg en ook nu weer met een goed verzorgde catering in de bus, zullen we in de loop van de avond aankomen bij restaurant/hotel Het Roode Hert in Dalfsen waar we de reis met een heerlijk diner afsluiten.